If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Здравейте отново,пред мен стои голяма дилема Alfa 156 2.5 или Gtv 3.0
,но май никой не може да ми сподели личен опит.Един конкретен въпрос и за двата модела имат ли вариатори и двигателите им ТС ли са .
не са ТС, за вариаторите незнам, мисля че имат на смукателните валове....
от Пламен знам че 2.5 и 3.0 харчат еднакво а вървят кардинално различно
и разходите по поддръжката са им много сходни, така че се метай на големата мания, то и разликата в акциза незнам дали е голяма (може и да е голяма, щото 3.0 е над 150кв а там май вече е сериозна тесла)
Колега Krasyb имаш някаква информация относно падане на акциза ли?
По мои сметки за 2.5 литровата 156 трябва да се плати акциз за разликата от 120kW до 140kW,т.е.20 kW по 35лв. за kW=700 лв , което е поносимо или аз съм разбрал закона за акцизите погрешно ,ако греша моля поправете ме. [/quote]
Колега Krasyb имаш някаква информация относно падане на акциза ли?
По мои сметки за 2.5 литровата 156 трябва да се плати акциз за разликата от 120kW до 140kW,т.е.20 kW по 35лв. за kW=700 лв , което е поносимо или аз съм разбрал закона за акцизите погрешно ,ако греша моля поправете ме.
[/quote]
Сигурен ли си, че се плаща само за горницата над 120KW???
Чл. 40. (1) Акцизната ставка за употребяваните автомобили е, както следва:
1. за автомобили с мощност на двигателя над 120 kW до 150 kW по системата DIN - 35 лв. за 1 kW;
2. за автомобили с мощност на двигателя над 150 kW по системата DIN - 60 лв. за 1 kW;
3. за автомобили с мощност на двигателя над 126 kW до 157,5 kW по системата SAE - 33,33 лв. за 1
Извадка от закона за акцизите ,утре ще се консултирам с вещи лица.
Comment